Etli Çorba Tarifi
Etli Çorba tarifi: Etli Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3-4 parça kemikli et
- 1 çay bardağı buğday
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet defne yaprağı
- 2-3 adet tane karabiber
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle düdüklü tencereye kemikli etleri yerleştirip içine karabiber, defne yaprağı ve sarımsağı koyuyoruz.
- Üzerine 4 su bardağı su ekleyip eti haşlıyoruz. Yaklaşık 45 dakika, sürüyor bu işlem.
- Ayrı bir tencerede buğdayımızı haşlıyoruz.
- Haşlanan eti kemiklerinden ayırıp çok küçük küp küp doğruyoruz ya da didikliyoruz.
- Haşlanan buğdayı süzüyoruz. Üzerine et suyunu süzerek ekliyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz.
- Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpıyoruz.
- Üzerine pişen et suyundan birer kepçe ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Bu işlemi hızlı yapmalıyız ki kesilmesin. Yoğurtlu terbiyemiz ılınana kadar et suyundan ekliyoruz.
- Sonra terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ve çırparak ekliyoruz.
- Üzerine etlerimizi ve tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
- 5 dakika kaynatıp ocaktan alabilirsiniz. Servis sırasında istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
Etli Çorba tarifinin püf noktası nedir?
Terbiyeyi hazırlarken kesilmemesi için çok hızlı çırpmamız gerekiyor.