Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Çorba Tarifi

Etli Çorba

Etli Çorba Tarifi

Etli Çorba tarifi: Etli Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Çorba nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3-4 parça kemikli et
  • 1 çay bardağı buğday
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2-3 adet tane karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Etli Çorba tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle düdüklü tencereye kemikli etleri yerleştirip içine karabiber, defne yaprağı ve sarımsağı koyuyoruz.
  • Üzerine 4 su bardağı su ekleyip eti haşlıyoruz. Yaklaşık 45 dakika, sürüyor bu işlem.
  • Ayrı bir tencerede buğdayımızı haşlıyoruz.
  • Haşlanan eti kemiklerinden ayırıp çok küçük küp küp doğruyoruz ya da didikliyoruz.
  • Haşlanan buğdayı süzüyoruz. Üzerine et suyunu süzerek ekliyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz.
  • Ayrı bir yerde yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpıyoruz.
  • Üzerine pişen et suyundan birer kepçe ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Bu işlemi hızlı yapmalıyız ki kesilmesin. Yoğurtlu terbiyemiz ılınana kadar et suyundan ekliyoruz.
  • Sonra terbiyeyi tencereye yavaş yavaş ve çırparak ekliyoruz.
  • Üzerine etlerimizi ve tuzumuzu ekleyerek karıştırıyoruz.
  • 5 dakika kaynatıp ocaktan alabilirsiniz. Servis sırasında istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Çorba tarifinin püf noktası nedir?

Terbiyeyi hazırlarken kesilmemesi için çok hızlı çırpmamız gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025