Etli Çökertme Kebabı Tarifi
Etli Çökertme Kebabı tarifi: Etli Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Etli Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet patlıcan
- 1 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Etli Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayalım.
- Bu sırada patateslerimizi çok ince ve uzun şekilde, patlıcan ve biberleri de şekil farketmeksizin doğrayıp, bir güzel kızartalım.
- Ayrı bir tencere veya tavaya tereyağımızı koyup, erimeye bırakırken soğanlarımızı doğrayıp bir güzel kavuralım.
- Üzerine de haşladığımız eti ekleyip, orta ateşte beş dakika kadar pişirelim.
- Etin üzerine isteğinize göre tuzunu ve baharatlarını ilave edip, bir güzel karıştırın.
- O sırada süzme yoğurdunuzu ve sarımsağınızı hazırlayın ve kızarttığınız patlıcan ve biberleri ekleyip harmanlayın. Afiyet olsun.
Etli Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağın çok yanmamasına dikkat edelim.