Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Çökertme Kebabı Tarifi

Etli Çökertme Kebabı

Etli Çökertme Kebabı Tarifi

Etli Çökertme Kebabı tarifi: Etli Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Etli Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kuşbaşı etimizi düdüklü tencerede 20 dakika kadar haşlayalım.
  • Bu sırada patateslerimizi çok ince ve uzun şekilde, patlıcan ve biberleri de şekil farketmeksizin doğrayıp, bir güzel kızartalım.
  • Ayrı bir tencere veya tavaya tereyağımızı koyup, erimeye bırakırken soğanlarımızı doğrayıp bir güzel kavuralım.
  • Üzerine de haşladığımız eti ekleyip, orta ateşte beş dakika kadar pişirelim.
  • Etin üzerine isteğinize göre tuzunu ve baharatlarını ilave edip, bir güzel karıştırın.
  • O sırada süzme yoğurdunuzu ve sarımsağınızı hazırlayın ve kızarttığınız patlıcan ve biberleri ekleyip harmanlayın. Afiyet olsun.

Etli Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağın çok yanmamasına dikkat edelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025