Etli Bulgur Pilavı Tarifi
Etli Bulgur Pilavı tarifi: Etli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram kuşbaşı dana döş eti
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 su bardağı su (et suyu kullanabilirsiniz)
Etli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları ve havuçları küp küp doğrayın.
- Zeytinyağı ve tereyağını pilav tencerenizde ısıtın ve soğanları kavurun. Üzerine de havuçları ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
- Etleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Etler suyunu salıp geri çekinceye kadar pişirin.
- İyice yıkanmış pilavlık bulguru ekleyin.
- Karabiber, tuz ve kimyonu ekleyin.
- 3 su bardağı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyin ve pilav tenceresinin altını kısın.
- 15-20 dakika kısık ateşte bulgur taneleri iyice şişinceye kadar pişirin.
- Pilav suyunu çekince üzerine temiz bir havlu veya bez örterek demlenmeye bırakın.
- Bol maydanozla servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Etli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz etleri düdüklü tencerede önceden pişirebilir ve sonradan yemeğe ilave edebilirsiniz.
Etli Bulgur Pilavı tarifi için servis önerisi
Bol maydanoz ve yanına da bir kase yoğurt. Nefis!