Etli Bulgur Pilavı Tarifi
Etli Bulgur Pilavı tarifi: Etli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Etli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı iri bulgur
- 1 adet soğan
- 3 parça kemikli et
- 2 adet defne yaprağı
- 3 adet öğütülmüş top karabiber
- 2 dal taze kekik
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Etli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- 3 parça eti, karabiberi ve defne yapraklarını düdüklüye koyup 2 bardak su ile haşlıyoruz.
- Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ile bulgurumuzu kavurup üzerine domates sosunu, tuz ve naneyi ekliyoruz. Üzerini geçecek kadar su ile pişiriyoruz.
- İsterseniz pilavı haşladığınız etin suyu ile de pişirebilirsiniz.
- Bir soğanı uzun uzun doğruyoruz. Tereyağında kavuruyoruz. Üzerine haşlanan etleri didikleyip ekliyoruz. Biraz çeviriyoruz, bu sırada istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
- Pilavın üzerine soğanlı eti alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Etli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Etleri defne yaprağı, karabiber ve kekikle haşlayınca ağır kokusunu alıyor. Mutlaka buna dikkat edilmeli.