Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı Tarifi

Etli Bulgur Pilavı tarifi: Etli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 1 adet soğan
  • 3 parça kemikli et
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 adet öğütülmüş top karabiber
  • 2 dal taze kekik
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Etli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • 3 parça eti, karabiberi ve defne yapraklarını düdüklüye koyup 2 bardak su ile haşlıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı ile bulgurumuzu kavurup üzerine domates sosunu, tuz ve naneyi ekliyoruz. Üzerini geçecek kadar su ile pişiriyoruz.
  • İsterseniz pilavı haşladığınız etin suyu ile de pişirebilirsiniz.
  • Bir soğanı uzun uzun doğruyoruz. Tereyağında kavuruyoruz. Üzerine haşlanan etleri didikleyip ekliyoruz. Biraz çeviriyoruz, bu sırada istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
  • Pilavın üzerine soğanlı eti alıp servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Etli Bulgur Pilavı tarifinin püf noktası nedir?

Etleri defne yaprağı, karabiber ve kekikle haşlayınca ağır kokusunu alıyor. Mutlaka buna dikkat edilmeli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025