Etli Bulgur Pilavı Tarifi
Etli Bulgur Pilavı tarifi: Etli Bulgur Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bulgur Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Etli Bulgur Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 1 litre su
- 2 su bardağı başbaşı bulgur
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Bulgur Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Eti 1 litre su ile düdüklü tencerede yarım saat haşlayalım. Suyunu dökmeyelim, pilavda kullanacağız.
- Başbaşı bulgurları iyice yıkayalım. Biberleri halka halka doğrayalım domatesleri kabuklarını soyup küp küp keselim.
- Tencereye tereyağını koyalım ve eritelim önce biberleri ekleyelim. Soteleyip sırasıyla sarımsakları ve domatesleri de ekleyip 10 dakika kadar pişirelim.
- 2 su bardağı bulguru da ekleyip 2 dakika kadar kavuralım ve etleri ekleyip 4 su bardağı et suyundan koyalım.
- Bulgurlar iyice suyunu çekene kadar orta ateşte pişirelim ve 15 dakika bekletip servis edelim.