Etli Brüksel Lahanası Tarifi
Etli Brüksel Lahanası tarifi: Etli Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 tabaklık
Etli Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400-500 gram brüksel lahanası
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy patates
- 1/2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tenceremize kuşbaşı etlerimizi alıp üzerine çıkacak kadar su koyup haşlıyoruz.
- Brüksel lahanalarının yapraklarını temizliyoruz ve bol suda yıkıyoruz, daha sonra etlerimizin üzerine margarini koyup biraz karıştırıyoruz; daha sonra havuçlarımızı, soğanlarımızı ilave edip karıştırıyoruz.
- Soğanlarımız pempeleşince, salçamızı ekleyip kokusu cıkana kadar karıştırıyoruz,diğer tarafta patateslerimi soyup küp küp doğruyoruz.
- Lahanalarla beraber tencereye ekliyoruz; tuz,karabiber ile tatlandırıp üzerine kaynamış suyu koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakikada pişiyor.