Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Brüksel Lahanası Tarifi

Etli Brüksel Lahanası

Etli Brüksel Lahanası Tarifi

Etli Brüksel Lahanası tarifi: Etli Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Brüksel Lahanası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400-500 gram brüksel lahanası
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet orta boy patates
  • 1/2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tenceremize kuşbaşı etlerimizi alıp üzerine çıkacak kadar su koyup haşlıyoruz.
  • Brüksel lahanalarının yapraklarını temizliyoruz ve bol suda yıkıyoruz, daha sonra etlerimizin üzerine margarini koyup biraz karıştırıyoruz; daha sonra havuçlarımızı, soğanlarımızı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Soğanlarımız pempeleşince, salçamızı ekleyip kokusu cıkana kadar karıştırıyoruz,diğer tarafta patateslerimi soyup küp küp doğruyoruz.
  • Lahanalarla beraber tencereye ekliyoruz; tuz,karabiber ile tatlandırıp üzerine kaynamış suyu koyuyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakikada pişiyor.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025