Etli Biber Dolması Tarifi
Etli Biber Dolması tarifi: Etli Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Etli Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 12 adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 250-300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı sumak
Sos için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Etli Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pirinçleri iyice yıkayıp nişastasından arındıralım. Daha sonra kuru soğanı, sarımsakları, domatesleri, maydanozu küçük küçük doğrayalım ve pirinçlerin üzerine ilave edelim.
- Ardından kıymayı ve diğer malzemeleri damak zevkinize göre miktarını ayarlayarak ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Dolmalık biberlermizi temizleyelim ve alt kısmına içerisine su alması için bıçakla iki kesik atalım. İçlerini üst kısımda bir parmak boşluk kalana kadar iç harçla dolduralım, üzerine birer dilim domates ekleyerek kapatalım.
- Sos için bir yemek kaşık biber salçasını su ile açarak bir tatlı kaşığı kuru nane ve yarım çay bardağı zeytinyağı ekleyelim ve karışımı dolmaların yarısına gelecek şekilde tencereye ilave edelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Etli Biber Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Dolmaları piştikten sonra en az 1-2 saat dinlendirirsek çok daha lezzetli olacaktır.