Etli Biber Dolması Tarifi
Etli Biber Dolması tarifi: Etli Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Etli Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 13 adet orta boy dolmalık biber
- 250 gram dana kıyma
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 3 adet domates (soyulup küp halinde doğranmış)
- 1 su bardağı pirinç (yıkanmış)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (iç için)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (dolmanın suyu için)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı kaynar su
- 1 yemek kaşığı maydanoz (kıyılmış)
- 2 diş sarımsak
Etli Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğan az yağda, az tuzla pişirilecek. Sonra salça, sarımsaklar ve baharatlar da eklenerek, kokuları çıkana kadar pişirmeye devam edilecek. Biraz soğumaya bırakılacak.
- Yoğurma kabı içine kıyma, pişirdiğimiz harç , 4 yemek kaşığı zeytinyağı, domates, tuz, maydanoz konulacak, yoğurulacak ve tuzu karar hale getirilecek. Ardından pirinç ilave edilecek ve karıştırılacak.
- Biberler ağızlarında bir miktar boşluk bırakılarak doldurulacak ve üstleri birer dilim yuvarlak domates parçası ile kapatılarak dik bir şekilde tencereye dizilecek.
- 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı nane yağda çevirilecek. Az tuz ve 2 su bardağı kaynar su ile karıştırılacak, tencereye ilave edilecek.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı, dolmaların üzerinde gezdirilecek ayrıca üstlerine az tereyağı da konulabilir. (su seviyesi; dolmaların yarı seviyesi olmalı.)
- Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. 50 dakika bitimi civarı hazır olur. Afiyet olsun.