Etli Bezelye Tarifi
Etli Bezelye tarifi: Etli Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bezelye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Etli Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kuşbaşı dana eti (ya da kuzu)
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 3 su bardağı su
- 1 kilogram bezelye
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
Etli Bezelye tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencere seçiyoruz, mümkünse döküm olsun, lezzet katıyor ve güveç gibi pişiyor.
- Isınmış tenceremiz içine yıkayıp süzdüğümüz etlerimizi ekleyip karıştırarak yüksek ateşte mühürlüyoruz.
- Hemen ardından zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip 3-4 dakika çevirdikten sonra, küp küp doğranmış havuçlarımızı da ekleyip biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine 1 bardak su ekleyip 10 dakika kapağı kapalı etlerin yumuşamasını bekliyoruz.
- Üzerine salçalarımızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup, bezelye ve patateslerimizi, baharatlarımızı ve 2 bardak su daha ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı 15-20 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.