Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Bezelye Tarifi

Etli Bezelye

Etli Bezelye Tarifi

Etli Bezelye tarifi: Etli Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kuşbaşı dana eti (ya da kuzu)
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 3 su bardağı su
  • 1 kilogram bezelye
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber

Etli Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencere seçiyoruz, mümkünse döküm olsun, lezzet katıyor ve güveç gibi pişiyor.
  • Isınmış tenceremiz içine yıkayıp süzdüğümüz etlerimizi ekleyip karıştırarak yüksek ateşte mühürlüyoruz.
  • Hemen ardından zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanlarımızı ekleyip 3-4 dakika çevirdikten sonra, küp küp doğranmış havuçlarımızı da ekleyip biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine 1 bardak su ekleyip 10 dakika kapağı kapalı etlerin yumuşamasını bekliyoruz.
  • Üzerine salçalarımızı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup, bezelye ve patateslerimizi, baharatlarımızı ve 2 bardak su daha ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı 15-20 dakika daha pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025