Etli Bebek Enginar Tarifi
Etli Bebek Enginar tarifi: Etli Bebek Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bebek Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Etli Bebek Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram haşlanmış et
- 10 adet bebek enginar göbeği
- 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç ince kıyılmış dereotu
- 2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 ajda çay bardağı et suyu veya sebze suyu
Etli Bebek Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Yağı ve soğanları düdüklü tencereye alın, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
- Etleri ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Enginar göbeklerini ortadan ikiye bölün. Tencereye alın. 1-2 kez karıştırın.
- Tuz, şeker, karabiberi ekleyip, suyu ilave edin.
- Düdüklü tencerenizi kapatıp 15-20 dakika pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Etli Bebek Enginar tarifinin püf noktası nedir?
Düdüklüde buharıyla piştiği için daha lezzetli bir sonuç alırsınız.