Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Barbunya Tarifi

Etli Barbunya

Etli Barbunya Tarifi

Etli Barbunya tarifi: Etli Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Barbunya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram barbunya
  • 250 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Etli Barbunya tarifi nasıl yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayın ve güzelce yıkayıp bir kenara alın.
  • Yemeklik doğradığınız kuru soğanı, tencereye alıp kızdırdığınız sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından eti ekleyin ve etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
  • Etler kavrulduktan sonra salçaları ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek tekrar kavurun.
  • Son olarak barbunyaları ekleyip 1-2 kez karıştırdıktan sonra, üstlerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Tuzunu ve baharatını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve bu şekilde barbunyalar yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025