Etli Barbunya Tarifi
Etli Barbunya tarifi: Etli Barbunya için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Barbunya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Etli Barbunya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram barbunya
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Etli Barbunya tarifi nasıl yapılır?
- Barbunyaları ayıklayın ve güzelce yıkayıp bir kenara alın.
- Yemeklik doğradığınız kuru soğanı, tencereye alıp kızdırdığınız sıvı yağda pembeleşene dek kavurun.
- Ardından eti ekleyin ve etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.
- Etler kavrulduktan sonra salçaları ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek tekrar kavurun.
- Son olarak barbunyaları ekleyip 1-2 kez karıştırdıktan sonra, üstlerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Tuzunu ve baharatını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve bu şekilde barbunyalar yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!