Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Bamya Tarifi

Etli Bamya

Etli Bamya Tarifi

Etli Bamya tarifi: Etli Bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bamya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Bamya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram bamya
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet defne yaprağı

Etli Bamya tarifi nasıl yapılır?

  • Bamyaların sap kısımlarını çok derine girmeden temizleyin. Güzelce yıkayın.
  • Soğanları minik küpler halinde doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayın ya da rendeleyin.
  • Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve etleri alın. Etleri kavurmaya başlayın.
  • Etler hafif kavrulunca üzerine soğanları ve salçayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin.
  • Soğanlar hafif kavrulunca üzerine bamyaları ve domatesleri ilave edin. Dikkatli bir şekilde karıştırın.
  • Üzerine baharat, tuz ve limon suyunu da ilave edin.
  • Kapağını kapatın ve domateslerin hafif erimesini sağlayın. Domatesler hafif eriyince eğer yemeğinizin ihtiyacı varsa 1 - 1,5 su bardağı kadar su ilave edin. (Etler yumuşamamışsa, bamyalar pişmemişse) Bu şekilde pişmeye bırakın.
  • Yemek suyunu hafif çekince bamyalar tam da yumuşamadan (aksi takdirde kıvamları bozulur) ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  • Dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025