Etli Bamya Tarifi
Etli Bamya tarifi: Etli Bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Bamya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Bamya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 adet domates
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram bamya
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet defne yaprağı
Etli Bamya tarifi nasıl yapılır?
- Bamyaların sap kısımlarını çok derine girmeden temizleyin. Güzelce yıkayın.
- Soğanları minik küpler halinde doğrayın. Domatesin de kabuklarını soyarak küpler halinde doğrayın ya da rendeleyin.
- Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve etleri alın. Etleri kavurmaya başlayın.
- Etler hafif kavrulunca üzerine soğanları ve salçayı ilave ederek kavurma işlemine devam edin.
- Soğanlar hafif kavrulunca üzerine bamyaları ve domatesleri ilave edin. Dikkatli bir şekilde karıştırın.
- Üzerine baharat, tuz ve limon suyunu da ilave edin.
- Kapağını kapatın ve domateslerin hafif erimesini sağlayın. Domatesler hafif eriyince eğer yemeğinizin ihtiyacı varsa 1 - 1,5 su bardağı kadar su ilave edin. (Etler yumuşamamışsa, bamyalar pişmemişse) Bu şekilde pişmeye bırakın.
- Yemek suyunu hafif çekince bamyalar tam da yumuşamadan (aksi takdirde kıvamları bozulur) ocaktan alın ve oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!