Etli Ayva Yemeği Tarifi
Etli Ayva Yemeği tarifi: Etli Ayva Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Ayva Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Etli Ayva Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet ayva (küp doğranmış)
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 100 gram kavrulmuş badem
- 1/2 su bardağı kuru kayısı
- 1/2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ballı su (1 tatlı kaşığı bal ile)
Etli Ayva Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tavada eritin. Kızaran tereyağına küp doğranmış ayvaları ekleyin.
- Ayvaları sularını salıp çekene ve renkleri altın sarısı olana kadar karıştırarak pişirin.
- Ayrı bir tencerede kuşbaşı etleri, sularını salıp çekene kadar pişirin.
- Ardından badem, kuru kayısı, toz şeker, tuz ve ayvaları, etlerin üzerine ekleyin.
- Ballı suyu üzerine gezdirerek kısık ateşte pişirin. Etler istediğiniz kıvamda yumuşadığında ocaktan alın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun.