Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Ayva Yemeği Tarifi

Etli Ayva Yemeği

Etli Ayva Yemeği Tarifi

Etli Ayva Yemeği tarifi: Etli Ayva Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Ayva Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Ayva Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet ayva (küp doğranmış)
  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 100 gram kavrulmuş badem
  • 1/2 su bardağı kuru kayısı
  • 1/2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ballı su (1 tatlı kaşığı bal ile)

Etli Ayva Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tavada eritin. Kızaran tereyağına küp doğranmış ayvaları ekleyin. 
  • Ayvaları sularını salıp çekene ve renkleri altın sarısı olana kadar karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir tencerede kuşbaşı etleri, sularını salıp çekene kadar pişirin.
  • Ardından badem, kuru kayısı, toz şeker, tuz ve ayvaları, etlerin üzerine ekleyin.
  • Ballı suyu üzerine gezdirerek kısık ateşte pişirin. Etler istediğiniz kıvamda yumuşadığında ocaktan alın ve dilediğiniz gibi servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025