Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Ayva Tavası Tarifi

Etli Ayva Tavası

Etli Ayva Tavası Tarifi

Etli Ayva Tavası tarifi: Etli Ayva Tavası için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Ayva Tavası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Ayva Tavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram ayva
  • 1/2 kilogram kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 10 adet arpacık soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli Ayva Tavası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak eti ve sıvı yağı pişirme tenceresine alalım ve hiç su eklemeden, kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Ayvaları, bir ayvadan 6 dilim çıkacak şekilde elma dilimi gibi keselim ve limonlu soğuk suya bırakalım.
  • Kavrulan etin üzerine soğanları atalım ve soğanlar sararıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
  • Salçayı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Pişen etin üzerine ayvaları, nar ekşisini, karabiberi ve tuzu ilave edip, ayvalar yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar pişirelim. (Ayvaları ara ara kontrol edelim, çok fazla pişip dağılmasınlar.)
  • Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Etli Ayva Tavası tarifinin püf noktası nedir?

Ayvaları kontrollü bir şekilde pişirelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025