Etli Ayva Tavası Tarifi
Etli Ayva Tavası tarifi: Etli Ayva Tavası için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Ayva Tavası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etli Ayva Tavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram ayva
- 1/2 kilogram kuşbaşı et
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 10 adet arpacık soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Ayva Tavası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak eti ve sıvı yağı pişirme tenceresine alalım ve hiç su eklemeden, kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Ayvaları, bir ayvadan 6 dilim çıkacak şekilde elma dilimi gibi keselim ve limonlu soğuk suya bırakalım.
- Kavrulan etin üzerine soğanları atalım ve soğanlar sararıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
- Salçayı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen etin üzerine ayvaları, nar ekşisini, karabiberi ve tuzu ilave edip, ayvalar yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar pişirelim. (Ayvaları ara ara kontrol edelim, çok fazla pişip dağılmasınlar.)
- Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Etli Ayva Tavası tarifinin püf noktası nedir?
Ayvaları kontrollü bir şekilde pişirelim.