Etimek Yatağında Yoğurtlu Pırasa Tarifi
Etimek Yatağında Yoğurtlu Pırasa tarifi: Etimek Yatağında Yoğurtlu Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Etimek Yatağında Yoğurtlu Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Etimek Yatağında Yoğurtlu Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 dal pırasa (ayıklanmış, temizlenmiş)
- 1 adet havuç
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 büyük boy kase yoğurt
- 1 paket etimek
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Etimek Yatağında Yoğurtlu Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pırasaları yıkayıp temizleyelim. Boylamasına ortadan ikiye keselim. İnce bir şekilde doğrayalım.
- Teflon tavaya zeytinyağ ilave edelim. Üzerine pırasa, rendelenmiş havuç ve baharatları ilave edelim.
- Orta ateşte ara ara karıştırarak soteleyelim. Yumuşayınca ocaktan alalım.
- Orta boy borcama etimekleri yerleştirelim. İstediğiniz boy borcamda yapabilirsiniz. Borcamı kaplayana kadar etimekleri dizelim.
- Etimeklerin üzerine yoğurt dökelim. Kaşıkla her yerine yoğurdu yayalım. Onun üzerine harcı yayalım. Harcın üzerine yeniden yoğurt yayalım.
- Tereyağını biraz pulbiber serperek ocakta eritelim. Hafif yakıp mis gibi tereyağı kokusu çıktığında ocağı kapatalım. Yaktığımız tereyağını yoğurdun her yerine gezdirelim.
- 15 dakika bekletip etimekler yumuşadığında kesip servis edelim. Afiyetler olsun!
Etimek Yatağında Yoğurtlu Pırasa tarifinin püf noktası nedir?
Yaptığınız gün tüketmeye özen gösterin.