Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı tarifi: Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Etimek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 dilim tuzsuz etimek

Şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Üzeri için:

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın

Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu küçük bir sos tenceresinde kaynatın. Şurup kıvamını alan şerbeti, oda sıcaklığında ılınması için bekletin.
  • Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir kaba tek sıra halinde dizin. Ilınan şerbet karışımıyla etimekleri ıslatıp şerbeti çekmesi için bekletin.
  • Tatlının muhallebisi için; süt, toz şeker, un, mısır nişastası ve vanilya özütünü bir tencereye alıp metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra ocağa alın.
  • Kısık ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra muhallebiyi pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
  • Şerbetini çeken etimeklerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.
  • Soğuması ve kabuk bağlaması için buzdolabında bekletin.
  • Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpıp koyu bir krema hazırlayın.
  • Kabuk bağlayıp soğuyan muhallebi katı üzerine krem şantiyi yayıp soğuması için buzdolabında bekletin.
  • Üzerine tarçın döküp servis edin. Afiyet olsun.

Etimek Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebi katını buzdolabında soğuttuktan sonra krem şantiyi tatlının üzerine yaymaya dikkat edin.Tatlıyı uzun süre buzdolabında bekletirseniz daha kolay ve pürüzsüz bir şekilde dilimlenecektir.

Etimek Tatlısı tarifi için servis önerisi

Tatlıyı muz ya da çilek dilimleriyle hazırlayabilir, krem şanti katı olmadan da tatlıyı servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025