Etimek Tatlısı Tarifi
Etimek Tatlısı tarifi: Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Etimek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban için:
Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
Kreması için:
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbetini yaparak başlıyoruz. Şekeri ve suyu tencereye alıyoruz. Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha kaynatıyoruz ve ocağımızın altını kapatıyoruz. 10 dakika şerbetimizi dinlendiriyoruz.
- Tatlımızın muhallebisi için tereyağı ve vanilya hariç diğer bütün malzemeleri tenceremize alıyoruz. Muhallebimiz kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce içerisine tereyağı ve vanilyasını ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Daha sonra ocağımızın altını kapatıyoruz.
- Kullanacağımız kabımızın içerisine etimeklerimizi diziyoruz ve dinlendirmiş olduğumuz şerbetimizi etimeklerin üzerine döküyoruz. 2-3 dakika şerbetini çekmesi için bekliyoruz.
- Şerbetini çeken etimeklerimizin üzerine hazırlamış olduğumuz muhallebimizi döküyoruz. Muhallebimizi soğuması için bekletiyoruz.
- Son olarak krem şantimizi paketin üzerinde yazdığı talimatlara göre hazırlıyoruz ve soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi sürüyoruz.
- Tatlımız buzdolabında 2-3 saat dinlendikten sonra üzerini istediğimiz şekilde süsleyerek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.