Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı

Etimek Tatlısı Tarifi

Etimek Tatlısı tarifi: Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Etimek Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Etimek için:

  • 10 adet tuzsuz etimek

Karamel için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıcak su

Muhallebisi için:

  • 750 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 paket krema
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilin

Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 kase çilek

Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker, yapışmayan bir tavaya alınarak ocağın en kısık ateşinde kendi haline erimeye bırakılır.
  • Kenardan içe doğru rengi değişmeye başlar, herhangi bir müdahalede bulunmadan beklemek gerekir.
  • Şeker tam olarak eridiğinde tereyağı ve süt eklenir.
  • Spatulayla karıştırılır, ardından sıcak suyu eklenir.
  • Bu kısımda biraz hızlı olmak gerekir. Ocaktan alınır, olur da topaklanma olursa tel süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Muhallebi için: şeker, vanilin ve krema dışında tüm malzemeler bir kaba alınır, çırpılır ve ocağa alınır.
  • Sürekli karıştırılarak pişirilir. Kapatmaya yakın şekeri eklenir bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
  • İlk dumanı çıktıktan sonra kreması ve vanilyası eklenir.
  • Etimekler borcama dizilir, şerbeti üzerine dökülür.
  • Tamamen ıslanmış olması gerekir. Kuru etimek kalmamalı.
  • Muhallebisi üzerine dökülür.
  • En üste bol Hindistan cevizi ve arzu ettiğiniz meyve ile süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025