Etimek Tatlısı Tarifi
Etimek Tatlısı tarifi: Etimek Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Etimek Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Etimek Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Etimek için:
Karamel için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 2 su bardağı sıcak su
Muhallebisi için:
- 750 mililitre süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 paket krema
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 kase çilek
Etimek Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, yapışmayan bir tavaya alınarak ocağın en kısık ateşinde kendi haline erimeye bırakılır.
- Kenardan içe doğru rengi değişmeye başlar, herhangi bir müdahalede bulunmadan beklemek gerekir.
- Şeker tam olarak eridiğinde tereyağı ve süt eklenir.
- Spatulayla karıştırılır, ardından sıcak suyu eklenir.
- Bu kısımda biraz hızlı olmak gerekir. Ocaktan alınır, olur da topaklanma olursa tel süzgeçten geçirebilirsiniz.
- Muhallebi için: şeker, vanilin ve krema dışında tüm malzemeler bir kaba alınır, çırpılır ve ocağa alınır.
- Sürekli karıştırılarak pişirilir. Kapatmaya yakın şekeri eklenir bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
- İlk dumanı çıktıktan sonra kreması ve vanilyası eklenir.
- Etimekler borcama dizilir, şerbeti üzerine dökülür.
- Tamamen ıslanmış olması gerekir. Kuru etimek kalmamalı.
- Muhallebisi üzerine dökülür.
- En üste bol Hindistan cevizi ve arzu ettiğiniz meyve ile süslenir. Afiyet olsun.