Et ve Peynirli Pide Tarifi
Et ve Peynirli Pide tarifi: Et ve Peynirli Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Et ve Peynirli Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 büyük tepsi
Et ve Peynirli Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4-5 su bardağı un (aldığı kadar)
Kıymalı İç Harcı İçin:
- 400 gram kıyma
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/3 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Peynirli İç Harcı İçin:
- 1 kase peynir (sevdiğiniz bir çeşitten)
- 1 kase kaşar
Et ve Peynirli Pide tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba un hariç tüm malzemeleri koyun ve 2 dakika mayayı içinde bekletin sonra karıştırmaya başlıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ilave ediyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Bir yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toparlayalım.
- Bir saat mayalandırın. Mayalandıktan sonra 26 bezeye ayırıyoruz.
- Merdane yardımı ile bezeleri açıyoruz kıymayı bolca sürüyoruz.
- Malzemeleri ekledikten sonra kenarlarını yapıştırın. Sonra tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.