Et Tantuni Tarifi
Et Tantuni tarifi: Et Tantuni için gerekli malzemeler nelerdir? Et Tantuni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Et Tantuni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tantuni için:
- 650 gram dana eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Dürüm için:
- 1 paket lavaş
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1/4 demet maydanoz
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 1 adet limon
Et Tantuni tarifi nasıl yapılır?
- Tavamıza 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim. Yağ biraz kızdırdıktan sonra minik minik doğradığımız etleri tavamıza alalım.
- Suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim.(Suyunu çekene kadar etimiz pişmezse az miktar su ekleyerek etimizin pişmesini sağlayalım.)
- Yumuşayan etimizin içine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyerek 2-3 dakika kadar kavuralım.
- Ardından tuz, baharatları ve sıcak suyumuzu ekleyerek çok az daha pişirelim.(Etimiz ne çok kuru ne de çok sulu olmayacak şekilde su miktarını ayarlayalım.)
- Maydanozları çok küçük şekilde kıyalım.S oğanları ay şeklinde, çok ince olacak şekilde doğrayıp sumak ile karıştıralım. Domatesleri minik minik doğrayalım.
- Pişen etimizin içine lavaşımızı batırıp suyu ile buluşturalım. Ardından et, soğan, domates ve maydanozumuzu koyup üzerine limon sıkıp rulo şeklinde saralım.