Et Suyuna Çorba Tarifi
Et Suyuna Çorba tarifi: Et Suyuna Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Et Suyuna Çorba nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Et Suyuna Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 400 gram kemikli dana eti
- 1 adet soğan (iri doğranmış)
- 1 adet havuç (iri doğranmış)
- 1 adet kereviz sapı (yapraklarıyla beraber kullanılacak)
- 1/4 demet maydanoz (kıyılmış)
- 1 adet defne yaprağı
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 litre su
Et Suyuna Çorba tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencerede sıvıyağ ile doğranmış soğanları kavurun.
- Hafif kavrulan soğanların üzerine havuçları ekleyin.
- Havuçları da tavada soğanlarla birlikte terlettikten sonra kemikli etleri, kereviz saplarını ve yapraklarını, defne yaprağını, tuz ve karabiberi, su ile birlikte tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Yaklaşık 20 dakika kaynattığınız çorbayı kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirmeye bırakın.
- Pişen çorbayı, süzgeçten geçirin.
- Doğranmış maydanozları süzülen çorbaya ilave ederek servis edin.