Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Et Sote Tarifi

Et Sote

Et Sote Tarifi

Et Sote tarifi: Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Et Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Et Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri bir tavaya yağıyla ekliyoruz.
  • Soğanlar pembeleşince etimizi tavaya ekliyoruz ardından suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
  • Et Suyunu çekince tuz ve baharatları ekliyoruz. Ardından sıcak suyu bir kaseye boşaltıp içine salçaları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Karışınca etin üstüne döküyoruz. Salçalı suyu et hafif içine çekince tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Et Sote tarifinin püf noktası nedir?

Eti yıkarken kanını süzmeyi sakın unutmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025