Et Sote Tarifi
Et Sote tarifi: Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet orta boy soğan
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı biber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri bir tavaya yağıyla ekliyoruz.
- Soğanlar pembeleşince etimizi tavaya ekliyoruz ardından suyunu salıp çekmesini bekliyoruz.
- Et Suyunu çekince tuz ve baharatları ekliyoruz. Ardından sıcak suyu bir kaseye boşaltıp içine salçaları ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
- Karışınca etin üstüne döküyoruz. Salçalı suyu et hafif içine çekince tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Et Sote tarifinin püf noktası nedir?
Eti yıkarken kanını süzmeyi sakın unutmayın.