Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Et Fondü Tarifi

Et Fondü

Et Fondü Tarifi

Et Fondü tarifi: Et Fondü için gerekli malzemeler nelerdir? Et Fondü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Et Fondü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram ince dilimlenmiş dana bonfile

Konsome (berrak çorba) için:

  • 2 litre su
  • 1 adet dana kemiği
  • 1 adet patates
  • 1 adet kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1/2 demet maydanoz sapı
  • 1 adet kereviz yaprağı

Servisi için:

  • Cafe de paris sos (tereyağı ve karışık baharatlardan hazırlanmaktadı
  • Fromage sos (beyaz şarap ve parmesan peynirinden hazırlanmakta
  • Kokteyl sos (ketçap, mayonez ve hardaldan hazırlanmaktadır)
  • Hot Chili sos (doğranmış domates, acı biber, sarımsak ve ketçapd
  • Mantar sos (dömi glas sos, krema ve yoğunlaştırılmış hardalda
  • 6 adet salatalık turşusu

Et Fondü tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz kuru soğan, sarımsak, patates, kabak ve havuçları iri parçalar halinde doğrayın. Maydanoz saplarını duruladıktan sonra güzelce ayıklayın.
  • Dana kemiğini bol suda yıkadıktan sonra su dolu derin bir tencereye aktarın. Doğradığınız sebzeleri, maydanoz sapını ve kereviz yaprağını çorba karışımına ekleyin.
  • Bu yoğun aromalı, besleyici ve berrak bir görünüm kazanacak olan çorbayı, kaynama noktasına geldikten sonra kısık ateşte uzun süre kaynatın.
  • Et fondüyü servis edeceğiniz zaman hazırladığınız konsome çorba içinde bulunan sebzeleri süzerek çorbadan bir miktar alın.
  • Çelik olan fondü kabına aktardığınız çorbayı, düzeneğe yerleştirin ve altını ateşleyerek çorbanın sürekli sıcak kalmasını sağlayın.
  • Şimdi sahne carpaccio şeklinde incecik doğranmış dana bonfile dilimlerinde. Bambu saplı, uzun fondü çatallarına et dilimlerini teker teker dolayın.
  • Sıcak durumda olan çorba karışımında 1 dakika kadar beklettiğinizde renk alan ve kısa sürede pişen et dilimlerini servis tabağınıza alın.
  • Servisinde sunulan birbirinden lezzetli ve gurme malzemelerle hazırlanmış soslardan arzu ettikleriniz ile harmanlayarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Et Fondü tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcan ve bezelye dışında tüm sebzeleri kullanarak consome çorbayı hazırlayabilirsiniz. Tüm sebzelerin aroma ve lezzetinin et suyuna geçebilmesi için konsome çorbayı 10- 12 saat kadar kaynatmanız gerekmektedir.

Et Fondü tarifi için servis önerisi

Consome çorba içerisinde pişirilen et dilimlerinin servisi bittikten sonra bu yoğun aromalı ve etin lezzetinin geçtiği çorbayı, Crepe & Fondue’de sunulduğu üzere siz de misafirlerinize ikram edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025