Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Et Fajita Tarifi

Et Fajita

Et Fajita Tarifi

Et Fajita tarifi: Et Fajita için gerekli malzemeler nelerdir? Et Fajita nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Et Fajita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram biftek
  • 1 adet sarı biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1/2 adet kırmızı soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 diş dövülmüş sarımsak

Et Fajita tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri ve sebzeleri jülyen doğruyoruz.
  • Etleri 3 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik, kimyon ve sarımsak ile marine ediyoruz ve iki saat karışımda bekletiyoruz (eğer vakit yoksa hemen de pişirilebilir ama aynı lezzet olmuyor).
  • Marine edilmiş etleri iyice kızgın tavaya atıp soteliyoruz. Pişen etlerimizi ayrı bir yere alıyoruz ve tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz.
  • Yağda sebzeleri güzelce soteledikten sonra etlerimizi tavaya alıp ısınmasını sağlıyoruz. Sıcak olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Et Fajita tarifinin püf noktası nedir?

Etleri pişirirken etin lezzetini koruması için tavanın çok iyi ısınmış olması gerekiyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Et Fajita ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021