Et Basması Tarifi
Et Basması tarifi: Et Basması için gerekli malzemeler nelerdir? Et Basması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Et Basması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 6 adet patates (orta boy)
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üst Katman İçin:
- 750 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (iri)
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı su
Süslemek İçin:
- 8 adet kiraz domates
- 4 adet sivri biber
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Et Basması tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun, halkalar halinde doğrayın, derin bir kasede ezilmişnsarımsaklar, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp bir fırın tepsisine dizin.
- Kıymalı harç için önce soğan, sarımsak ve kırmızı biberleri bıçakla olabildiğince ufak doğrayıp, biber salçası, tuz , karabiber ve kıyma ile yoğurun. Yoğurma işlemi esnasında elinizi ara ara ıslatıp harcın hafif gevşek bir hal almasını sağlayın.
- Harcınız toparlandıktan sonra içinden büyük parçalar koparın ve elinizle genişletipnpatateslerin üzerine yerleştirin. Tüm harcı elinizle bastırarak patatesler görünmeyecek ve arada boşluk kalmayacak şekilde yaydırın.
- Etin üzerine bir yağlı kağıt serin ve 30 dakika 200 derecelik fanlı fırında pişirin.
- 30 dakikanın ardından kağıdı çıkarın, etin ve patateslerin kenarlardan hafif çektiğiningöreceksiniz. Bu boşluklara parça parça domates ve et basmanın üzerine bütün sivri biberleri koyun.
- Domates ve biberleri hafif tuzlayıp yağlayın, tekrar fırınlayıp patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Et basmayı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!