Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Et Basması Tarifi

Et Basması

Et Basması Tarifi

Et Basması tarifi: Et Basması için gerekli malzemeler nelerdir? Et Basması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Et Basması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 6 adet patates (orta boy)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Üst Katman İçin:

  • 750 gram dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (iri)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı su

Süslemek İçin:

  • 8 adet kiraz domates
  • 4 adet sivri biber
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Et Basması tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun, halkalar halinde doğrayın, derin bir kasede ezilmişnsarımsaklar, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp bir fırın tepsisine dizin.
  • Kıymalı harç için önce soğan, sarımsak ve kırmızı biberleri bıçakla olabildiğince ufak doğrayıp, biber salçası, tuz , karabiber ve kıyma ile yoğurun. Yoğurma işlemi esnasında elinizi ara ara ıslatıp harcın hafif gevşek bir hal almasını sağlayın.
  • Harcınız toparlandıktan sonra içinden büyük parçalar koparın ve elinizle genişletipnpatateslerin üzerine yerleştirin. Tüm harcı elinizle bastırarak patatesler görünmeyecek ve arada boşluk kalmayacak şekilde yaydırın.
  • Etin üzerine bir yağlı kağıt serin ve 30 dakika 200 derecelik fanlı fırında pişirin.
  • 30 dakikanın ardından kağıdı çıkarın, etin ve patateslerin kenarlardan hafif çektiğiningöreceksiniz. Bu boşluklara parça parça domates ve et basmanın üzerine bütün sivri biberleri koyun.
  • Domates ve biberleri hafif tuzlayıp yağlayın, tekrar fırınlayıp patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Et basmayı sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025