Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Esmer Bulgurlu İç Pilav Tarifi

Esmer Bulgurlu İç Pilav

Esmer Bulgurlu İç Pilav Tarifi

Esmer Bulgurlu İç Pilav tarifi: Esmer Bulgurlu İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Esmer Bulgurlu İç Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Esmer Bulgurlu İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı esmer bulgur
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar

Esmer Bulgurlu İç Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Esmer bulgurları sıcak su ile iyice yıkayıp süzülmeye bırakalım.
  • Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
  • Tereyağını pilav tenceresinde eritelim ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını içerisine ekleyelim.
  • Kızaran yağa soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Renk almaya başlayınca dolmalık fıstıkları ilave edelim.
  • Fıstıklar kavrulunca içerisine tuz ve esmer bulguru ekleyip bir iki dakika kavuralım.
  • Sırasıyla karabiber, yenibahar, tarçın ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Sıcak suyu eklemeden hemen önce kuş üzümlerini koyup karıştıralım ve ardından sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
  • Pilavı 4-5 dakika kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Üzerini bir bezle örterek pilavı demlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen pilavımız servise hazır.

Esmer Bulgurlu İç Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Kuş üzümlerini sıcak suda yarım saat bekletmeniz yeterli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025