Esmer Bulgurlu İç Pilav Tarifi
Esmer Bulgurlu İç Pilav tarifi: Esmer Bulgurlu İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Esmer Bulgurlu İç Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Esmer Bulgurlu İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
Esmer Bulgurlu İç Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Esmer bulgurları sıcak su ile iyice yıkayıp süzülmeye bırakalım.
- Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
- Tereyağını pilav tenceresinde eritelim ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını içerisine ekleyelim.
- Kızaran yağa soğanları ve sarımsakları ekleyip kavuralım. Renk almaya başlayınca dolmalık fıstıkları ilave edelim.
- Fıstıklar kavrulunca içerisine tuz ve esmer bulguru ekleyip bir iki dakika kavuralım.
- Sırasıyla karabiber, yenibahar, tarçın ve naneyi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Sıcak suyu eklemeden hemen önce kuş üzümlerini koyup karıştıralım ve ardından sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Pilavı 4-5 dakika kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Üzerini bir bezle örterek pilavı demlenmeye bırakalım.
- Dinlenen pilavımız servise hazır.
Esmer Bulgurlu İç Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Kuş üzümlerini sıcak suda yarım saat bekletmeniz yeterli.