Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erzurum Pişisi Tarifi

Erzurum Pişisi

Erzurum Pişisi Tarifi

Erzurum Pişisi tarifi: Erzurum Pişisi için gerekli malzemeler nelerdir? Erzurum Pişisi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erzurum Pişisi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram un (3 su bardağı)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su

Erzurum Pişisi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir yoğurma kabına mayamızı, şekeri ve bir su bardağı ılık suyumuzu koyup karıştıralım. Maya yaklaşık 5-6 dakikaya hazır hale gelecektir.
  • Daha sonra bir çay kaşığı kadar tuz ekleyelim ve yavaş yavaş unumuzu da ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
  • Kabın üzerini streç film veya bezle kapatıp oda sıcaklığında, hamur iki katına kadar ulaşıncaya kadar bekletin.
  • Yaklaşık 1 saat geçip ve hamur ele yapışmayacak ama oyun oynayacak kıvama gelince, yapmak istediğiniz büyüklüğe göre parçalar kopartın ve bir oklava vasıtası ile hamurları biraz düzeltin.
  • Tavaya yağı koyun ve iyice ısıtın. Hazırladığınız hamurlar kızgın yağda iki tarafını da kızaracak şekilde pişirin. Pişiler hazır. Afiyet olsun :)

Erzurum Pişisi tarifinin püf noktası nedir?

Hamurumuzun kıvamı çok önemli. Ele yapışmamalı ve yumuşak olmalı. Yağımız da kızgın olmalı yoksa hamur yağ çeker ve pişi efsanesi başlamadan son bulur.

Erzurum Pişisi tarifi için servis önerisi

Sıcak servis ediniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Erzurum Pişisi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021