Erzurum Pastası Tarifi
Erzurum Pastası tarifi: Erzurum Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Erzurum Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Erzurum Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet  yumurta
 - 1 su bardağı  yoğurt
 - 1 su bardağı  şeker
 - 1 su bardağı  sıvı yağ
 - 1/2 çay bardağı  süt
 - 1 çay bardağı  kuru üzüm
 - 2 adet  portakal kabuğu rendesi
 - 1 paket  vanilin
 - 1 paket  kabartma tozu
 - 5 su bardağı  un
 
Üzeri için:
- 1 adet  yumurta sarısı
 - 2 yemek kaşığı  toz fındık (isteğe bağlı)
 
Erzurum Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Üzerine süt, yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar mikserle karıştırın.
 - Un, kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Hamur biraz cıvık olacak, arada elinizi yağlarsanız kolay yoğurursunuz. )
 - Hamura kuru üzüm ve portakal rendesi ilave ederek biraz daha yoğurun.
 - Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve kağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
 - Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Erzurum Pastası tarifinin püf noktası nedir?
Hamurunuz biraz cıvık kıvamda bir hamur olacak. Yoğururken ve şekil verirken kolaylık olması için elinizi hafifçe yağlayabilirsiniz. Cıvık olduğu için belirttiğimiz un miktarından daha fazla un ilavesinde bulunmayın.