Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erzurum Pastası Tarifi

Erzurum Pastası

Erzurum Pastası Tarifi

Erzurum Pastası tarifi: Erzurum Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Erzurum Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erzurum Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz fındık (isteğe bağlı)

Erzurum Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Üzerine süt, yağ ve yoğurdu ekleyip tekrar mikserle karıştırın.
  • Un, kabartma tozunu elekten geçirerek karışıma ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. (Hamur biraz cıvık olacak, arada elinizi yağlarsanız kolay yoğurursunuz. )
  • Hamura kuru üzüm ve portakal rendesi ilave ederek biraz daha yoğurun.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın ve kağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Erzurum Pastası tarifinin püf noktası nedir?

Hamurunuz biraz cıvık kıvamda bir hamur olacak. Yoğururken ve şekil verirken kolaylık olması için elinizi hafifçe yağlayabilirsiniz. Cıvık olduğu için belirttiğimiz un miktarından daha fazla un ilavesinde bulunmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025