Erzincan Lokumu Tarifi
Erzincan Lokumu tarifi: Erzincan Lokumu için gerekli malzemeler nelerdir? Erzincan Lokumu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Erzincan Lokumu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 kase pudra şekeri
Erzincan Lokumu tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaba oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağını koyun. Üzerine sıvı yağı ve şekeri ekleyin ve bir çırpıcı ile 3-4 dakika kadar çırpın.
- İyice karıştıktan sonra karışımın içerisine yumurtayı kırın. Yoğurdu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
- Son olarak ise unu azar azar dökerek yoğun bir kıvam almasını sağlayın. Hamurun kıvamı ne kek hamuru kadar cıvık, ne de kurabiye hamuru kadar sert olmalı, ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin içerisine hamuru aktarın. Güzelce yayın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra dinlenmeye alıp, ardından üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis edin.