Erzincan Kesme Un Çorbası Tarifi
Erzincan Kesme Un Çorbası tarifi: Erzincan Kesme Un Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Erzincan Kesme Un Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Erzincan Kesme Un Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet küçük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 kase erişte
- 1 su bardağı ayran
Köftesi için:
- 100 gram kıyma
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Erzincan Kesme Un Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Önce köftelerimizi yapalım.
- Köfte malzemelerini güzel yoğuralım. Nohut büyüğünden yuvarlayalım un döktüğümüz tepsisine alalım. Yapışmasın.
- Tenceremize sıvı yağı soğanları alalım. Biraz kavuralım. Sarımsakları, tereyağı köftelerini ekleyelim, bir dönderelim.
- Nane, karabiber, pul biber, rendelenmiş domatesi ekleyelim biraz böyle pişirelim.
- Kaynar suyumuzu ve eriştemizi ekleyelim. Hepsi güzel pişirelim.
- Piştikten sonra ılıması için bekleyelim. Bu arada ayranımıza 1 diş sarımsak ve tuzu ekleyelim.
- Koyu kıvamlı ayranımızı çorbamıza yavaş yavaş ekleyelim. Güzel karıştıralım.
Erzincan Kesme Un Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Ayranımızı çorbamızla buluştururken çorbamızın kaynar olmamasına dikkat edelim. Ayran kesilebilir ılıkken ekleyelim ayranı. Çorbamız koyulaşırsa sıcak su takviyesi ile ayarlayabilirsiniz.