Erzincan Çorbası Tarifi
Erzincan Çorbası tarifi: Erzincan Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Erzincan Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kase
Erzincan Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı erişte
- 200 gram dana kıyma
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 7 su bardağı su
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Erzincan Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kıymamızın içerisine tuzu ve karabiberi ekleyerek nohut büyüklüğünde köfteler yapalım.
- Tencereye suyumuzu alıp kaynamaya bırakalım ve kaynayınca içerisine köfte ve eriştelerimizi atalım.
- Pişmeye bırakalım. Bir yandan yoğurt içerisine kaynayan sudan azar azar ekleyerek açalım.
- Kaynayan tencere içerisine dökelim.
- Dikkatli olalım, kesilmesin. Karıştırmaya devam edelim bir iki taşım. Afiyet olsun.
Erzincan Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Suyumuz kaynar iken kepçe yardımı ile içerisinden alıp yoğurt ekleyelim, yoğurt kesilmemesi için ılıtıp yavaş yavaş tencereye ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
Erzincan Çorbası tarifi için servis önerisi
Sıcak olarak tereyağı ve nane sosu döktükten sonra servis edelim.