Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi
Erişteli Yoğurt Çorbası tarifi: Erişteli Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Erişteli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Erişteli Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı erişte
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Erişteli Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Çorbayı pişireceğiniz tencere içerisine 3 yemek kaşığı ayçiçek yağını koyarak erişteleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Rengi dönen eriştelerin üzerine 1 litre sıcak suyu ilave edin.
- Kısık ateşte erişteler haşlanırken diğer yanda bir kap içerisinde yoğurt, yumurta ve unu çırpın.
- Çırpılmış yoğurt harcı içerisine 2 kepçe kadar çorbanın suyundan ilave ederek harcın açılmasını sağlayın.
- Karışımı çorbanın içerisine ilave edin ve kısık ateşte pişirin.
- Sos tenceresi içerisinde tereyağı ve naneyi kokusu çıkana kadar kavurun ve çorbanın içine ilave edin.
- Tuzunu ekleyin ve 15 dakika sonra ocağın altını kapatın.
- Çorbanız ılındıktan sonra kaselere alarak servis edin. Afiyet olsun.
Erişteli Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurt harcına çorbanın suyundan 2 kepçe ekleyerek karışımı açmanız, yoğurdu çorbanın içine eklerken sosun kesilmesini engelleyecektir.