Erişteli Yoğurt Çorbası Tarifi
Erişteli Yoğurt Çorbası tarifi: Erişteli Yoğurt Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Erişteli Yoğurt Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Erişteli Yoğurt Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı erişte
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Erişteli Yoğurt Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derince bir tencereye erişteyi alın, üstüne 3 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.
- Ayrı bir kabın içerisinde; yoğurdu, yumurtayı, unu ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın.
- Kaynamakta olan eriştenin suyundan azar azar ilave ederek ve sürekli çırparak, yoğurtlu karışımı bir miktar açın.
- Kaynamakta olan erişteler yumuşadığında, hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
- Tüm malzemeleri kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Daha sonra tencerenin altını kapatın ve tuzunu ekleyin.
- Üzeri için; tereyağını ve zeytinyağını bir sos tavasına alın, kızdırdıktan sonra kuru naneyi ilave edin ve tavanın altını kapatın.
- Servis için; çorbanızı bir kasete alın ve üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
Erişteli Yoğurt Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Yoğurtla hazırlanan çorbalarda, malzemeleri eklerken sürekli karıştırmalı ve tuzunu çorba piştikten sonra eklemelisiniz, aksi takdirde çorbanız kesilir ve lezzeti bozulabilir.