Erişteli Mercimek Çorbası Tarifi
Erişteli Mercimek Çorbası tarifi: Erişteli Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Erişteli Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Erişteli Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte (ev yapımı)
- 2 su bardağı soğuk su
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Erişteli Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle mercimekleri küçük bir tencerede bir taşım kaynatıp, süzelim. Soğanları incecik incecik yemeklik olarak doğrayalım. Orta boy bir tencereye zeytinyağı koyalım ve soğanları kavuralım.
- Soğanlar kavrulunca ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim, bir iki tur çevirelim. Sonra suyu ve et suyunu ekleyelim. Su kaynayınca önce mercimekleri, sonra erişteleri ekleyelim.
- Mercimekler ve erişteler yumuşayıncaya kadar orta kısık ateşte pişirelim. Son 5 dakikasında zerdeçal ve tuzu ekleyelim.
- Çorba servise hazır olduğunda tereyağında nane yakarak üzerine ekleyelim. Pul biber eklemek de isteğe bağlı tabii.
Erişteli Mercimek Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Mercimeği yemekte kullanmadan önce bir taşım kaynatıp, koyu renk suyunu süzmek gazını almak açısından önemli. Erişteleri de süzgeçten geçirerek fazla ununu atabilirsiniz. Tercihen salça da kullanılabilir. Eğer salça kullanacaksanız, salçayı soğanları kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz. Bazı yörelerde bağlamak için un da kullanılıyor. Daha yoğun bir kıvam seviyorsanız, erişteleri süzgeçten geçirmeyin.