Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erişte Yoğurtlaması Tarifi

Erişte Yoğurtlaması

Erişte Yoğurtlaması Tarifi

Erişte Yoğurtlaması tarifi: Erişte Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Erişte Yoğurtlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erişte Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gr. erişte
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Erişte Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını aldıktan sonra, erişteyi ekleyin ve sürekli karıştırarak, eriştelerin renkleri dönene dek kavurun.
  • Kavurma işlemi bitince biraz tuz serpin ve kaynar suyu ekleyin. Kapağını kapatın, altını kısın ve suyunu çekene dek pişirin.
  • Suyunu çektikten sonra üstüne bir kağıt havlu serin ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
  • Ayrı bir kasede yoğurda sarımsağı rendeleyin ve biraz tuz ekleyip çırpın.
  • Ayrı bir tavada da tereyağını eritin ve kırmızı biber ve naneyi hafifçe kavurun.
  • Bir servis tabağına erişteyi alın, üstüne sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve en üste kızdırdığınız kırmızı biber ile naneyi gezdirdikten sonra servis edin.Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025