Erişte Yoğurtlaması Tarifi
Erişte Yoğurtlaması tarifi: Erişte Yoğurtlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Erişte Yoğurtlaması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Erişte Yoğurtlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gr. erişte
- 3 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Erişte Yoğurtlaması tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını aldıktan sonra, erişteyi ekleyin ve sürekli karıştırarak, eriştelerin renkleri dönene dek kavurun.
- Kavurma işlemi bitince biraz tuz serpin ve kaynar suyu ekleyin. Kapağını kapatın, altını kısın ve suyunu çekene dek pişirin.
- Suyunu çektikten sonra üstüne bir kağıt havlu serin ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
- Ayrı bir kasede yoğurda sarımsağı rendeleyin ve biraz tuz ekleyip çırpın.
- Ayrı bir tavada da tereyağını eritin ve kırmızı biber ve naneyi hafifçe kavurun.
- Bir servis tabağına erişteyi alın, üstüne sarımsaklı yoğurdu ekleyin ve en üste kızdırdığınız kırmızı biber ile naneyi gezdirdikten sonra servis edin.Afiyetler olsun!