Erişte Çorbası Tarifi
Erişte Çorbası tarifi: Erişte Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Erişte Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Erişte Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1,5 çay bardağı erişte
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tarhun otu
Erişte Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Yeşil mercimekleri bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesi ile yumuşayıncaya dek yaklaşık 10 dakika haşlayın.
- Haşlandıktan sonra hemen süzün ve soğuk sudan geçirin. Bir kenarda beklesinler.
- Bir tencereye tereyağını alıp eritin ve üzerine zeytinyağını ilave edin, yağ ısınınca rendelenmiş kuru soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşinceye dek kavurun.
- Salçayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Ardından sıcak suyu, tavuk suyunu , haşlanmış mercimeği ve erişteyi ekleyin. Eriştelerin yapışmaması için bir süre karıştırın.
- Tarhun otunu da ilave edin ve çorba koyu bir kıvam alana dek ara ara karıştırarak orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Pişmesine yakın tuzunu da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
Erişte Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Çorbanın tuzunu pişmesine yakın ilave ederseniz hem pişme süresini kısaltmış hem de lezzetini arttırmış olursunuz.
Erişte Çorbası tarifi için servis önerisi
Damak zevkinize göre pul biberle ya da tarhun otuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.