Erişte Tarifi
Erişte tarifi: Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram Sade Erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kremalı, peynirli sos için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
- 1 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı şekersiz çiğ krema
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (arzuya göre yağlı beyaz
- 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre)
- 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve ayçiçek yağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Yassı erişteleri katıp kısık ateşte kısa bir süre kavurun.
- Eriştelerin üzerini hafif geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çeken erişteleri tel tel olması için dinlendirin.
- Kremalı, peynirli sos için; sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağı ve ayçiçek yağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. Sarımsakları atıp bir kez karıştırın.
- Çiğ krema, hardal, rendelenmiş kaşar peyniri, muskat cevizi, tuz ve karabiber ilavesiyle kısık ateşte 2 dakika kadar pişirin.
- Servis tabağına aldığınız erişte üzerine hazırladığınız sosu sıcağı sıcağına gezdirip arzuya göre ince kıyılmış maydanoz ve peynir ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
Erişte tarifinin püf noktası nedir?
Erişteleri kontrollü bir şekilde ve kısık ateşte haşlayın. Haşlama suyunun fazla geldiğini düşünüyorsanız makarna gibi süzüp hazırladığınız sosla harmanlayarak servis edebilirsiniz.Kremalı sosu çok fazla kaynatmadan kısık ateşte pişirmeye özen gösterin.
Erişte tarifi için servis önerisi
Servis tabağına aldığınız kremalı, peynirli erişteyi arzuya göre ufalanmış beyaz peynir, rokfor ya da rendelenmiş eski kaşar gibi bir peynirle süsleyerek ikram edebilirsiniz.