Erikli ve Labneli Cheesecake Tart Tarifi
Erikli ve Labneli Cheesecake Tart tarifi: Erikli ve Labneli Cheesecake Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Erikli ve Labneli Cheesecake Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Erikli ve Labneli Cheesecake Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart Tabanı İçin:
- 125 gram Tereyağı (6 yemek kaşığı)
- 250 gram un (2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
- 60 gram pudra şekeri (2 tepeleme yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
Cheesecake Harcı İçin:
- 400 gram Labne
- 1/2 paket Krema
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/2 çay kaşığı vanilya esansı
Üzeri için:
Sosu için:
- 10 adet anjelik erik
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Erikli ve Labneli Cheesecake Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart hamuru için öncesinde Sütaş Tereyağı'nı ufak parçalar halinde 15-20 dakika derin dondurucuda bekletin.
- Ardından unu, pudra şekerini, donuk tereyağı parçalarını ve tuzu mutfak robotuna koyup durdura durdura çalıştırın ve kırıntı gibi bir kıvam alana kadar bu işleme devam edin.
- Son olarak yumurtayı çırpın, azar azar hamura ekleyin ve robotta hafifçe toparlanana kadar işleme devam edin.
- Elinizle sıktığınızda pürüzsüz şekilde toparlanıyorsa hamurunuz olmuş demektir. Hamuru bir streç filme yerleştirin ve etrafını sarıp hafifçe bastırın, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru hafifçe unlayıp merdane ile yarım santimetreden biraz daha ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru tart kalıbına yerleştirin, kenarlarını, tabanını bir parça hamurla bastırarak yerleştirin.
- Tart tabanını çatal yardımı ile birçok yerinden delin. Hamuru derin dondurucuya kaldırıp 15 dakika dinlendirin.
- Fırını 190 derecede alt, üst ve fanlı ayarda ısıtın. Tart tabanını dolaptan çıkarın, içine bir yağlı kağıt ve ağırlık yapması için herhangi bir bakliyatı koyun ve fırınlayın.
- Tart hamurunu 20 dakika pişirin ve fırından çıkarıp, içindekileri dikkatlice boşaltıp tezgahta 5 dakika dinlendirin. Fırını 175 dereceye indirin.
- Cheesecake harcı için krema, yumurta, toz şeker, nişasta, limon suyu ve vanilya esansını şeker eriyene kadar çırpın. Harca son olarak Sütaş Labne'yi de ekleyip hiç pürüz kalmayana kadar yavaşça karıştırın.
- Harcı tart tabanının üzerine dökün, erikleri ortadan ikiye bölün ve içleri yukarı bakacak şekilde yerleştirin. Tartı fırına yerleştirin ve üzeri sertleşene kadar 25-30 dakika pişirin.
- Pişen tartı oda sıcaklığında soğuyana kadar 2 saat dinlenmeye bırakın. Sos için erikleri doğrayıp şeker ve limon suyu ile birlikte yumuşayana kadar kısık ateşte, bir sos tenceresinde pişirin.
- Pişen erikleri son olarak pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin ve oda sıcaklığında soğutun. Soğuyan tartınızı dilimleyin, yanına bir kaşık sos ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.