Erikli Kek Tarifi
Erikli Kek tarifi: Erikli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Erikli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Erikli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı şeker (üzerine serpiştirmek için 1 tatlı kaşığı kadar daha)
- 2 adet un
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet mor erik
Erikli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve şekeri derin bir cam kasede mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırptım.
- Yumurtaları da tek tek ekleyerek çırparak iyice kabarmasını sağladım.
- Unu ve kabartma tozunu da ekleyerek spatula yardımıyla özdeşleşene kadar aynı yönde karıştırdım.
- Yağladığım fırın kabına kek harcını döküp güzelce yaydırdım.
- Erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeğini aldım ve aralıklı şekilde kekin üzerine hafif bastırarak koydum.
- Üzerlerine şeker serpiştirdim. 170 ° fırında kızarana kadar pişirdim.
- Bence bu kekin en lezzetli hali fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının geçtiği zaman. Ilık ılık servis edin. Afiyet olsun.