Erikli Galette Tarifi
Erikli Galette tarifi: Erikli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Erikli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Erikli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban için:
- 200 gram un (2 su bardağı)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 150 gram soğuk tereyağı
- 60 mililitre soğuk su (6 yemek kaşığı)
Dolgu için:
- 6-7 adet anjelik erik
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Servis önerisi için:
- 1 yemek kaşığı vanilyalı dondurma
Erikli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Soğuk tereyağını, tuzu, unu, 2 yemek kaşığı şekeri doğrayıcıdan geçirin.
- Hamuru açacağınız alana bu karışımı dökün 6 yemek kaşığı suyu ekleyin ve yoğurun. Sert bir hamur olacak.
- Hamuru buzdolabına kaldırın. Erikleri eşit şekilde dilimleyin.
- Hamuru buzdolabından çıkartın 3 eşit parçaya bölün.
- Hamurun tabanına kenarlarından 2 cm boşluk kalacak şekilde 1.5 tatlı kaşığı unu ve şekeri serpin. Erikleri dizin.
- Hamurların kenarını hafifçe eriklerin üzerine gelecek şekilde kıvırın.
- Fırın tepsisine alın ve buzdolabına kaldırın.
- Fırın ısınana dek buzdolabında kalsın.
- Fırını fansız 170 dereceye ayarlayın.
- Fırın ısınında hamurun kenarlarına yumurtayı sürün ve şeker serpin.
- Fırının tam ortasına koyun 170 derece de 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Erikli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Eğer erikleriniz çok ekşi ise şeftali erik karışık hazırlayabilirsiniz. Vanilyalı dondurma gerçekten çok yakışıyor.