Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erikli Galette Tarifi

Erikli Galette

Erikli Galette Tarifi

Erikli Galette tarifi: Erikli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Erikli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erikli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Taban için:

  • 200 gram un (2 su bardağı)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 150 gram soğuk tereyağı
  • 60 mililitre soğuk su (6 yemek kaşığı)

Dolgu için:

  • 6-7 adet anjelik erik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Servis önerisi için:

  • 1 yemek kaşığı vanilyalı dondurma

Erikli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Soğuk tereyağını, tuzu, unu, 2 yemek kaşığı şekeri doğrayıcıdan geçirin.
  • Hamuru açacağınız alana bu karışımı dökün 6 yemek kaşığı suyu ekleyin ve yoğurun. Sert bir hamur olacak.
  • Hamuru buzdolabına kaldırın. Erikleri eşit şekilde dilimleyin.
  • Hamuru buzdolabından çıkartın 3 eşit parçaya bölün.
  • Hamurun tabanına kenarlarından 2 cm boşluk kalacak şekilde 1.5 tatlı kaşığı unu ve şekeri serpin. Erikleri dizin.
  • Hamurların kenarını hafifçe eriklerin üzerine gelecek şekilde kıvırın.
  • Fırın tepsisine alın ve buzdolabına kaldırın.
  • Fırın ısınana dek buzdolabında kalsın.
  • Fırını fansız 170 dereceye ayarlayın.
  • Fırın ısınında hamurun kenarlarına yumurtayı sürün ve şeker serpin.
  • Fırının tam ortasına koyun 170 derece de 30-35 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Erikli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Eğer erikleriniz çok ekşi ise şeftali erik karışık hazırlayabilirsiniz. Vanilyalı dondurma gerçekten çok yakışıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025