Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erikli Galette Tarifi

Erikli Galette

Erikli Galette Tarifi

Erikli Galette tarifi: Erikli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Erikli Galette nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erikli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy kırmızı erik
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı su
  • 5 yemek kaşığı bal

Erikli Galette tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle hamur için oda sıcaklığında bekleyen tereyağını bir kaba alıp bal ile birbirine yediriyoruz.
  • Daha sonra su ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üzerini kapatıp buzdolabında 40 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Buzdolabında beklettiğimiz hamuru oklava yardımıyla güzelce yuvarlak şekilde açıyoruz. Erikleri doğrayıp orta kısımına diziyoruz ve hamurun kenar kısımlarını katlıyoruz.
  • Son olarak balı eriklerin üzerine gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.

Erikli Galette tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız meyveyi seçerken olgun ve aşırı sulu olmamasına dikkat etmelisiniz.

Erikli Galette tarifi için servis önerisi

Galettanızı erik dışında şeftali, çilek, ananas vb. meyveler ile de yapıp sunabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025