Erikli Galette Tarifi
Erikli Galette tarifi: Erikli Galette için gerekli malzemeler nelerdir? Erikli Galette nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
55 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Erikli Galette yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy kırmızı erik
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı su
- 5 yemek kaşığı bal
Erikli Galette tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamur için oda sıcaklığında bekleyen tereyağını bir kaba alıp bal ile birbirine yediriyoruz.
- Daha sonra su ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra kabın üzerini kapatıp buzdolabında 40 dakika kadar bekletiyoruz.
- Buzdolabında beklettiğimiz hamuru oklava yardımıyla güzelce yuvarlak şekilde açıyoruz. Erikleri doğrayıp orta kısımına diziyoruz ve hamurun kenar kısımlarını katlıyoruz.
- Son olarak balı eriklerin üzerine gezdiriyoruz ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Erikli Galette tarifinin püf noktası nedir?
Kullanacağınız meyveyi seçerken olgun ve aşırı sulu olmamasına dikkat etmelisiniz.
Erikli Galette tarifi için servis önerisi
Galettanızı erik dışında şeftali, çilek, ananas vb. meyveler ile de yapıp sunabilirsiniz.