Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erikli Crumble Tarifi

Erikli Crumble

Erikli Crumble Tarifi

Erikli Crumble tarifi: Erikli Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Erikli Crumble nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erikli Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Crumble hamuru için:

  • 150 gram un
  • 140 gram donmuş tereyağı (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 100 gram esmer şeker
  • 50 gram toz badem
  • 75 gram öğütülmüş yulaf
  • 1 damla vanilya esansı

Erikli meyve karışımı için:

  • 600 gram mürdüm eriği
  • 100 ml. beyaz şarap
  • 100 gram esmer şeker
  • 50 gram küp tereyağı
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4 adet karanfil
  • 1/2 adet vanilya çubuğu (bölünmüş ve çekirdekleri sıyrılmış
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası (bir miktar soğuk suyla seyreltilm

Erikli Crumble tarifi nasıl yapılır?

  • Crumble parçacıklarını hazırlamak için; un, esmer şeker, öğütülmüş yulaf ve vanilya esansını mutfak robotuna alıp karıştırma işlemini başlatın. Toz bademi karışıma ekleyin.
  • Ardından küp şeklinde soğuk tereyağını katıp tüm malzemeyi ufalanacak kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.
  • Crumble’ın meyveli kısmını hazırlamak için; tavayı orta derece ateşte ısıtın. Sırasıyla çekirdekleri alındıktan sonra küp şeklinde kesilmiş mürdüm eriği, esmer şeker, çubuk tarçın, vanilya çekirdekleri ve tane karanfilleri ekleyin. Karışımın karamel kıvamına gelmesi için tavayı çok fazla hareket ettirmeyin.
  • Yaklaşık 8-10 dakikalık pişirme süresinin ardından, karışım rengini almaya başladığında tereyağını ekleyin, karışımın yeniden karamelize olmasını bekleyin.
  • Ardından beyaz şarabı katın. Alkolün uçması için yüksek ateşte çektirin. Erikler yumuşadığında sularını süzdürüp kenara ayırın. Pişirme esnasında bıraktıkları su tavada kalsın.
  • Tavadaki suya soğuk suyla açılmış mısır nişastasını çırparak ekleyin. 2 dakika boyunca pişirin ve daha sonra ocağın altını kapatın. Karışım soğuduğunda erikleri ekleyin.
  • Tatlıyı servise hazır hale getirmek için; meyve karışımını bir tavada ısıtın, fırına girebilen bir kabın içine yayın. Üzerini crumble parçacıklarıyla kaplayıp 15 dakika boyunca 200 derecede pişirin.
  • Ilık olarak krema ya da vanilyalı dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Erikli Crumble tarifinin püf noktası nedir?

Crumble karışımı için donuk tereyağı küpleri kullanmaya özen gösterin.Crumble hamuru küçük topaklar halini aldığında karıştırma işlemini durdurun.

Erikli Crumble tarifi için servis önerisi

Fırından çıkan sıcak crumble'ı önceden hazırladığınız krema ya da vanilyalı dondurma eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025