Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erik Tava Tarifi

Erik Tava

Erik Tava Tarifi

Erik Tava tarifi: Erik Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Erik Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erik Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram yeşil erik
  • 50 gram taze baş sarımsak
  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (arzuya göre 600 gram domates)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Erik Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Taze sarımsakların kabuklarını soyun. Salça yerine domates kullanacaksanız kabuğunu soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  • Yağsız kuzu etini tencereye alıp suyunu çekene kadar yüksek ateşte soteleyin. Tencerenin kapağını kapatmayın.
  • Zeytinyağı ve kabuğu soyulmuş bütün haldeki sarımsakları ekledikten sonra soteleme işlemini 5 dakika kadar sürdürün.
  • Tercihe göre domates salçası ya da doğranmış domatesleri katın. 1-2 dakika sonra tuz ve sıcak suyu ilave edin.
  • Kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte 10-15 dakika etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Bol suda yıkayıp fazla suyunu aldığınız erikleri ilave edip erikler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün. Salçalı suyuyla birlikte sıcak olarak servis yapın.

Erik Tava tarifinin püf noktası nedir?

Doğranmış domates yerine domates salçası kullandıysanız eklediğiniz sıcak su miktarını arttırın.Bütün şeklini kaybetmemesi için erikleri çok fazla pişirmemeye dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025