Erik Tava Tarifi
Erik Tava tarifi: Erik Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Erik Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Erik Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yeşil erik
- 500 gram yağsız kıyma
- 5 adet domates
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 1 adet orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 baş taze sarımsak
- 1 demet maydanoz
Erik Tava tarifi nasıl yapılır?
- Soğan ve maydanozları köftelik olacak şekilde ince ince doğrayın.
- Kıymanın içine soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın, bir kenara alın.
- Domates sosu hazırlamak için kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyin.
- İçine tuz, karabiber ve nar ekşisi ilave edin.
- Kıymalı köfte karışımından küçük parçalar alıp erik büyüklüğünde köfteler yapın.
- Hem ocak, hem fırın için uygun olan bir tavayı yağlayıp köfteleri dizin.
- Ardından küçük parçalara ayırdığınız tereyağını köftelerin arasına dizin.
- Orta ateşte köfteleri üzerlerinin rengi değişecek kadar pişirin.
- Taze sarımsakları dişlerine ayırmadan ortadan ikiye, enine kesin tavaya yerleştirin.
- Erikleri tavaya ilave edin ve üzerine domates sosunu ekleyin.
- 3 dakika kaynamaya bırakın. Sonrasında önceden 200 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Erik Tava tarifinin püf noktası nedir?
Köfte yerine arzu ederseniz kuşbaşı et te kullanabilirsiniz.