Erik Suyu Tarifi
Erik Suyu tarifi: Erik Suyu için gerekli malzemeler nelerdir? Erik Suyu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 sürahi
Erik Suyu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kg. kırmızı erik
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 2 litre su
Erik Suyu tarifi nasıl yapılır?
- Erikleri güzelce yıkayın ve çekirdekleri ile birlikte bütün olarak derince bir tencereye alın.
- Üstlerine toz şekeri ve suyu ilave edip güzelce karıştırın ve ocağın altını açın.
- Yüksek ateşte, erikler iyice yumuşayıp dağılmaya başlayana dek kaynatın.
- Erikler dağılmaya başlayınca içine 1 yemek kaşığı limon suyunu da ilave edin, 5 dakika kadar daha kaynatın ve altını kapatın.
- Kendi kendine tencerenin içerisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra derince bir kaba ya da büyük bir sürahiye tel süzgeç yardımıyla erik suyunu süzün.
- Süzgeçte kalan erikleri elinizle parçalayarak çekirdeklerinden ayırın ve hafifçe bastırarak posanın bir kısmının da süzgeçten geçip erik suyuna karışmasını sağlayın.
- Erik suyunuz hazır. Buzdolabında soğuttuktan sonra, buz kalıpları ve limon dilimleriyle süsleyerek servis edin.
Erik Suyu tarifinin püf noktası nedir?
Daha berrak ve pürüzsüz bir erik suyu istiyorsanız, erikler suda kaynadıktan sonra sadece suyunu alın ve erikleri elinizle hiç ezmeyin, gerekirse 2-3 defa tel süzgeçten geçirerek erik suyunu berraklaştırın. Ama bu durumda posasını hiç almadığınız için tadı daha az doygun olacaktır.