Erik Reçeli Tarifi
Erik Reçeli tarifi: Erik Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Erik Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Erik Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram  mürdüm eriği
 - 1,5 su bardağı  toz şeker
 - 1/4 adet  limonun suyu
 
Erik Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Erikleri yıkayın ve çelik bir tencereye iri iri doğrayın.
 - Üstlerine şekeri serpin ve bir gece boyunca kapağı kapalı olarak bekletin, böylece sularını salacaklar.
 - Ertesi gün ocağın altını açın ve ara ara üstünde biriken köpükleri alıp atarak, erikler yumuşayana ve suyu koyulaşana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
 - Ocaktan indirmeden önce limon suyunu da ilave edin, karıştırıp 5 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
 - Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin ve tamamen soğuyana dek bu şekilde bekletin.
 - Reçeliniz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Kapağı açılmış kavanozu buzdolabında muhafaza edin. Kapağı açılmamış kavanozları serin ve güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun!