Erik Reçeli Tarifi
Erik Reçeli tarifi: Erik Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Erik Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Erik Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram mürdüm eriği
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1/4 adet limonun suyu
Erik Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Erikleri yıkayın ve çelik bir tencereye iri iri doğrayın.
- Üstlerine şekeri serpin ve bir gece boyunca kapağı kapalı olarak bekletin, böylece sularını salacaklar.
- Ertesi gün ocağın altını açın ve ara ara üstünde biriken köpükleri alıp atarak, erikler yumuşayana ve suyu koyulaşana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Ocaktan indirmeden önce limon suyunu da ilave edin, karıştırıp 5 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
- Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin ve tamamen soğuyana dek bu şekilde bekletin.
- Reçeliniz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Kapağı açılmış kavanozu buzdolabında muhafaza edin. Kapağı açılmamış kavanozları serin ve güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun!