Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erik Reçeli Tarifi

Erik Reçeli

Erik Reçeli Tarifi

Erik Reçeli tarifi: Erik Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Erik Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erik Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 350 gram mürdüm eriği
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/4 adet limonun suyu

Erik Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Erikleri yıkayın ve çelik bir tencereye iri iri doğrayın.
  • Üstlerine şekeri serpin ve bir gece boyunca kapağı kapalı olarak bekletin, böylece sularını salacaklar.
  • Ertesi gün ocağın altını açın ve ara ara üstünde biriken köpükleri alıp atarak, erikler yumuşayana ve suyu koyulaşana dek yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Ocaktan indirmeden önce limon suyunu da ilave edin, karıştırıp 5 dakika daha pişirin ve sıcak sıcak kavanozlara doldurun.
  • Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin ve tamamen soğuyana dek bu şekilde bekletin.
  • Reçeliniz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Kapağı açılmış kavanozu buzdolabında muhafaza edin. Kapağı açılmamış kavanozları serin ve güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025