Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Erik Marmelatı Tarifi

Erik Marmelatı

Erik Marmelatı Tarifi

Erik Marmelatı tarifi: Erik Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Erik Marmelatı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Erik Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram mürdüm eriği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/3 adet limon
  • 2-3 adet karanfil

Erik Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

  • Erikleri güzelce yıkayın ve ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın.
  • Çekirdeklerini çıkardığınız erikleri minik küpler halinde doğrayın ve orta boy bir tencerenin içerisine aktarın.
  • Üzerine toz şekeri ilave edin ve kapağını kapatarak 10-15 dakika kadar suyunu salması için bekletin.
  • Ardından üzerine bir miktar su ekleyin ve ocağın altını kısık ateşte açın.
  • İçine karanfillleri de ekleyerek karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Bu şekilde karıştırarak ara ara da eriklerin ezilmelerini sağlayarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayın. Bu sırada limonun suyunu ekleyin.
  • Suyunu çekip, erikler iyice ezilip kıvam aldığında karanfilleri içerisinden çıkarın ve ocaktan alın.
  • Oda sıcaklığında karıştırmaya devam edin. Kıvamı tam oturduğunda ve güzelce soğuduğunda kavanoza aktarıp ağzı sıkıca kapalı bir biçimde muhafaza edebilir, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Erik Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?

Eriklerin koyu renklerde, iri ve sulu olmalarına özen gösterin. Rengini güzelleştirmek için ve aromalandırmak için içine kuşburnu ya da çubuk tarçın da ilave edebilirsiniz. Oda sıcaklığında kıvamının daha da yoğunlaşacağını aklınızda bulundurarak ocakta tamamen suyunu çekmesine izin vermeyin. Kavanozlarınızın temiz olmasına ve hava olmuyor olmasına özen gösterin. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025