Ensaimada Tarifi
Ensaimada tarifi: Ensaimada için gerekli malzemeler nelerdir? Ensaimada nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Ensaimada yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 400 gram un
- 125 gram toz şeker
- 2 adet yumurta (1'inin beyazı, 1' i tam)
- 1 çimdik tuz
- 200 mililitre süt
- 2 çay kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (kabı yağlamak için)
İç dolgusu için:
- 50 gram toz fıstık
- 50 gram toz badem
- 50 gram toz ceviz içi
- 50 gram tereyağı
- 50 gram pudra şekeri
- 1-2 damla portakal aroması
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1-2 damla badem aroması
Servisi için:
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Ensaimada tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle hamurumuz için gerekli malzemeleri güzelce karıştırıp iyice yoğuralım ve tabanını tereyağıyla yağladığımız cam kaba alalım.
- Üzerini streçleyip mayalanmaya bırakalım. Hamurun içinde şeker olduğundan hamur yapış yapış oluyor, un eklemeyin, mayalanınca düzelecektir. Hamurumuz 2 katına çıkınca hazırdır demektir.
- Hamur mayalanırken iç dolgusunu hazırlayalım. Bunun için oda sıcaklığındaki 50 gram tereyağı, 50 gram pudra şekerini çırpalım; krema gibi olunca içine toz bademi, badem aromasını ve portakal aromasını, portakal kabuğu rendesini ekleyelim. Toz haline getirdiğimiz ceviz , badem fıstık içini de ekleyelim.
- Kabaran hamurdan cevizden biraz büyük olacak şekilde bezeler yapalım her bir bezeyi ince olacak şekilde 10-15 cm çapında açalım. Bir tarafına iç harcımızdan koyup rulo yapıp sonra gül böreği gibi saralım.
- Bütün bezelerimizi bu şekilde yapıp tepsiye alalım, tepside de 15 dakika mayalandıralım. Ardından 185 derecede 15-20 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp ilk sıcaklıkları çıkınca üzerlerine pudra şekeri serpelim.