Enginarlı Yer Elması Yemeği Tarifi
Enginarlı Yer Elması Yemeği tarifi: Enginarlı Yer Elması Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Yer Elması Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Enginarlı Yer Elması Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet küçük boy enginar
- 1 kilogram yer elması
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet yeşil elma
- 1 adet portakal
- 1 adet mandalina
- 1/2 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 dal kereviz sapı
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı (üzerine gezdirmek için)
Enginarlı Yer Elması Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve ay şeklinde doğranan soğanları ekleyin ve hafif soteleyin.
- Enginarları ikiye bölün, soğanların üzerine dizin, yarım çay bardağı sıcak su ekleyin. Ağzını kapat kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Orta irilikte doğradığınız yer elmalarını ve verev doğradığınız havucu da ekle 1 çay bardağı sıcak suyu da ekleyin, ağzını kapat pişirmeye devam edin.
- Hafif yumuşayınca portakal, mandalina ve limon suyuna tuzu karıştırın ve üzerine gezdir, ağzını kapayın ve pişirmeye devam edin.
- Elmaların kabuklarını soyun, tekerlek şeklinde doğra üzerine dizin. Suyu iyice çekmişse yine çok az sıcak su eklemesi yapın.
- Elmalar yumuşayınca kıyılmış kereviz saplarını serpiştirin ve 2-3 dakika pişirin.
- Altını kapayın, dinlenmeye bırakın. Servis tabağına alınca zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.