Enginarlı Tavuklu Makarna Tarifi
Enginarlı Tavuklu Makarna tarifi: Enginarlı Tavuklu Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Enginarlı Tavuklu Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Enginarlı Tavuklu Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 4 su bardağı Kelebek Makarna
- 5 parça enginar kalbi
- 1 adet soğan
- 1 parça tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1/2 adet limon
- 1/2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Enginarlı Tavuklu Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Sütümüzü ocağa alıyoruz. Altını yakıp kaynamaya bırakıyoruz. Dikkat edin taşmasın.
- Makarnayı ilave edip kısık ateşte arada karıştırarak kapağı kapalı pişiriyoruz. Sütün hepsini çekmesi lazım.
- Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyuyoruz. Tuz ekliyoruz. Soğanları ay şeklinde doğrayıp kavuruyoruz. Kavrulan soğanlara bir kaşık pekmez ilave ediyoruz.
- Tavuk göğsünü ince uzun şekilde doğrayıp ekliyoruz. Enginar kalplerini ay şeklinde doğrayıp ekliyoruz. Suyu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekmesi lazım.
- Pişen makarnamızla enginar kalpli harcımızı buluşturuyoruz. Kaşarını da ilave edip, karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.